Солодкість карамелі та м'який смак банана дають приголомшливе поєднання.
Банани вже давно стали звичним явищем у нашому меню. Їх їдять свіжими, додають у салати та десерти. Сьогодні пропонуємо вам приготувати смажені банани в карамельному соусі. Така страва сподобається всім своїм збалансованим смаком і стане однією з найулюбленіших у меню ласунів. Рецептом такого десерту поділилися в блозі "Рецепти щодня".
Смажені банани в карамельному соусі
Інгредієнти:
- банан — 4 шт. (стиглих);
- кунжут — 1 ст. л;
- коричневий цукор — 4 ст. л;
- вершкове масло — 30 г;
- вершки 33% — 100 мл;
- вершкове морозиво — для подачі.
Спосіб приготування:
Банани очистити від шкірки, кожен розрізати вздовж навпіл і рівномірно посипати двома столовими ложками коричневого цукру.
Кунжут обсмажити на слабкому вогні до золотистого кольору.
Банани обсмажити з обох боків до золотистого кольору, зняти зі сковорідки та перекласти на тарілку. Накрити її фольгою і тримати в теплому місці.
Приготувати карамельний соус. Для цього в ту саму пательню, де смажилися банани, додати коричневий цукор, що залишився, і вершкове масло. Поставити на слабкий вогонь.
Дуже обережно влити вершки, потім додати кунжут. Перемішати і варити 3-4 хвилини.
Смажені банани розкласти по піалах. Полити гарячим карамельним соусом, зверху покласти кульки вершкового морозива.
Раніше Фокус писав, як приготувати мусовий торт із шоколадом і бананами без випічки.