Перед подачею пасту додатково можна посипати тертим сиром або порубаною зеленню.
Рецептів приготування пасти існує величезна кількість, і сьогодні ми хочемо поділитися ще одним — вершково-грибної пасти. Рецептом цієї страви поділилися в кулінарному блозі "Рецепты каждый день". Вона чудово підійде як обід, оскільки є дуже ситною і чудово втамовує голод.
Вершково-грибна паста
Інгредієнти:
- печериці — 200 г;
- вершки (20%) — 200 мл.
- паста — 250 г;
- часник — 2 зубчики (подрібнені);
- сіль — 1 ч. л;
- курячий бульйон — 2 склянки;
- свіжий шпинат — 50 г;
- біле вино — 1/2 склянки;
- сир твердий (найкраще пармезан) — 50 г.
Спосіб приготування:
Оливкову олію і подрібнений часник обсмажити в каструлі з товстим дном протягом кількох хвилин на середньому або сильному вогні. Гриби почистити, порізати і додати туди ж, потім влити курячий бульйон, біле вино, посипати сіллю і чорним перцем, усе добре перемішати, щоб спеції і сіль рівномірно розподілилися.
Додати в каструлю жирні вершки, знову все перемішати. На максимальному вогні довести до кипіння, після чого додати макарони й тушкувати, постійно помішуючи.
Потім у пасту покласти шпинат і перемішувати все, поки шпинат не звариться. Додати сир пармезан і перемішати, готувати макарони ще 10-12 хвилин.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачну пасту в сирному соусі.