Для приготування чизкейка можна взяти будь-які ягоди, які є вдома.
У сезон ягід просто гріх не побалувати себе десертами з додаванням малини, лохини, смородини й інших смачних ягід. Сьогодні пропонуємо вам приготувати ягідний чизкейк без випічки за рецептом від кулінарної блогерки Юлії Симончук. Він виходить дуже ніжним, дуже ароматним, із кислинкою та буде дуже доречним у спекотну погоду.
Чизкейк із ягодами без випічки
- печиво (до кави) — 290 г;
- масло — 140 г;
- вершковий сир — 400 г;
- вершки або сметана (від 20%) — 300 мл;
- цукрова пудра — 100 г;
- желатин — 20 г;
- вода — 110 мл;
- ягоди — дві пригорщі;
- желе — 1 пачка.
Спосіб приготування:
Печиво перетерти на крихту або подрібнити в блендері, змішати його з розтопленим маслом, викласти в роз'ємну форму, застелену пергаментом, утрамбувавши та сформувавши бортики. Поставити в морозилку.
Водночас готуємо заливку. Насамперед желатин необхідно залити водою та залишити, щоб він набух.
У миску покласти сир, вершки, цукрову пудру, додати розтоплений на водяній бані та трохи остиглий желатин. Перебити все блендером і вилити у форму. Поставити в холодильник до застигання.
Викласти зверху будь-які ягоди, зверху залити желе, поставити на кілька годин, щоб усе застигло.
Щоб легше було дістати чизкейк із форми, потрібно акуратно пройтися тонким ножем між стінкою форми та бортиком чизкейка.
Раніше Фокус писав, як приготувати варення з вишні.