Розділи
Матеріали

Корисно та смачно: рецепт салату з буряка із горошком

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Салат виходить не тільки смачним, а й має дуже корисні властивості.

Якщо хочеться чогось дуже корисного та водночас бюджетного, саме час звернути увагу на салат з буряка із зеленим горошком. Він не вимагає особливих кулінарних навичок, багатий на вітаміни та чудово підійде для тих, хто стежить за вагою та намагається харчуватися правильно. Буряк, який є основною складовою цієї страви, — потужний антиоксидант. Він уповільнює ріст злоякісних новоутворень, сприяє зниженню артеріального тиску, зміцнює стінки судин, покращує роботу печінки й допомагає виводити зайву рідину з організму. Як приготувати такий смачний і корисний салат, розповіли в кулінарному блозі "Рецепты каждый день".

Салат із буряка з горошком

Інгредієнти:

  • буряк — 4 шт.;
  • горошок зелений консервований — 5 ст. л.;
  • мариновані огірки — 4 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана та майонез у рівних пропорціях для заправки.

Спосіб приготування:

Буряк відварити в злегка підсоленій воді, остудити, почистити й натерти на крупній тертці.

Огірки нарізати соломкою, а часник пропустити через прес.

Сметану змішати з майонезом, заправити цією масою всі інгредієнти. За необхідності салат можна досолити.

Раніше Фокус писав, як приготувати простий і смачний картопляний салат.