Розділи
Матеріали

Найситніший перекус: рецепт сирної сосиски в тісті

Оксана Ханас
Фото: Instagram.com/yaroslavskyi_vova

Тісто, приготоване для сосисок за цим рецептом, виходить м'яким і не черствіє.

Сосиски в тісті — один із найпопулярніших перекусів, оскільки добре втамовує голод. Їх можна купити в будь-якому кіоску, причому як у дріжджовому, так і листковому тісті, а можна приготувати і вдома. Як зробити сирні сосиски в тісті, розповіла кулінарна блогерка Крістіна. Цей рецепт досить простий і під силу навіть новачкам у кулінарії.

Сирні сосиски в тісті

Інгредієнти:

  • сирні сосиски — 1 упаковка;
  • борошно — 240 г;
  • тепла вода — 200 мл;
  • цукор — 1 ч. л;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • дріжджі сухі — 1 упаковка (8-10 г);
  • рослинна олія для тіста — 2 ст. л + для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно приготувати опару. Для цього в глибоку миску налити 200 мл теплої води, додати дріжджі, цукор, перемішати все добре і залишити на 10 хвилин.

Коли опара підійде, до неї додати просіяне борошно з сіллю, перемішати ложкою, влити олію і замісити тісто. Щоб воно вийшло вдалим, необхідно вимішувати його мінімум 10 хвилин, після чого накрити харчовою плівкою і дати постояти 35-40 хвилин.

Тісто, що піднялося, зважити і поділити на кількість сосисок. На одну сосиску потрібно близько 60 грамів тіста.

Зробити з тіста невеликі кульки, розкачати кожну в довгу ковбаску, загорнути в неї сосиску.

У сковорідку влити рослинну олію, приблизно до половини висоти сосиски в тісті, розігріти її та посмажити сосиски з обох боків до золотистості. Це займе приблизно три хвилини.

Раніше Фокус писав, яким ще способом можна приготувати сосиску в тісті.