Готові огірки в банках краще зберігати в темному прохолодному місці.
Огірки в гірчичному соусі — одна з найцікавіших заготовок на зиму. Приготовлені у такий спосіб огірки мають ароматний запах і виходять смачними, а на святковому столі незамінні як закуска. Як їх приготувати, розповіли в блозі "Кулінарна книга". Рецепт доволі простий, тому рекомендуємо ним скористатися. Виходячи з тієї кількості інгредієнтів, що наведені, ви можете зробити такі огірки не тільки для себе, а й у подарунок друзям або знайомим по парі баночок.
Огірки в гірчичному соусі
Інгредієнти на 17-19 півлітрових банок:
- огірки — 8 кг;
- цукор — 2 склянки;
- рафінована соняшникова олія — 2 склянки;
- оцет (9%) — 2 склянки
- сіль — 6 ст. л;
- порошок гірчиці — 4 ст. л;
- чорний мелений перець — 4 ст. л;
- роздавлений часник — 4 ст. л.
Спосіб приготування:
Для початку необхідно підготувати огірки та банки. Банки помити та простерилізувати.
Огірки помити, обрізати кінчики, розрізати кожен уздовж на чотири частини, а якщо невеликі, то навпіл, скласти у велику миску. Туди ж додати всі інші інгредієнти і залишити на три години, періодично перемішуючи. За цей час огірки наберуться маринаду.
Огірки разом із маринадом розподілити по баночках і стерилізувати їх у каструлі з водою 12 хвилин із моменту закипання. Необхідно контролювати, щоб огірки не переварилися.
Дістати банки з води, закатати кришками й укутати, перевернувши, до повного охолодження, після чого винести в темне прохолодне місце.
Раніше Фокус писав, як приготувати хрусткі огірки зі смаком бочкових на зиму.