Розділи
Матеріали

Харчуємося правильно: рецепт салату з горбушею

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Такий салат стане окрасою як повсякденного, так і святкового столу.

Щоб урізноманітнити рибне меню, пропонуємо приготувати листковий салат із копченою горбушею за рецептом із блогу "Рецепты каждый день". У його складі, окрім риби, овочі, зелень і сир, тобто максимально корисні для здоров'я продукти, тож він буде найкращим рішенням для тих, хто ретельно стежить за своїм харчуванням.

Листковий салат із копченою горбушею

Інгредієнти:

  • копчена горбуша (гарячого копчення) — 200 гр;
  • цибуля — 1 шт.
  • морква — 2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • сир — 100 г;
  • салат айсберг — 50 г;
  • майонез;
  • оцет 9% — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • вода — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Моркву відварити в підсоленій воді, яйця зварити круто. Яйця, варену моркву та твердий сир натерти на дрібній тертці, горбушу порізати дрібними шматочками.

Цибулю почистити, нарізати дрібними шматочками та на 20 хвилин залити сумішшю оцту, води й цукру.

На блюдо для салату можна покласти роз'ємне кільце, щоб він був акуратнішим. На дно першим шаром викласти горбушу, посипати цибулею та зверху зробити майонезну сіточку. Наступний шар — яйця з майонезною сіткою, потім морква, майонез, листя салату й знову майонез. Верх салату — тертий сир. За бажання салат можна підсолювати.

Дати салату трохи постояти в холодильнику, зняти форму, і можна подавати на стіл.

Раніше Фокус писав, як приготувати салат із червоною рибою та авокадо.