Розділи
Матеріали

Рогалики на сметані: готуємо смачну випічку без дріжджів

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Начинку для рогаликів можна взяти будь-яку: варення, варене згущене молоко, горіхи.

Ніжні та смачні рогалики з начинкою — десерт, який ніколи довго не затримується на столі. Вони ідеальні до чаю та кави, а приготувати їх зовсім не складно, якщо скористатися рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук, яка детально розповіла, як зробити смачне частування для близьких і гостей.

Рогалики на сметані

Інгредієнти:

  • борошно — 290 г;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • масло (82%) — 100 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сметана (20%) — 100 г;
  • яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіяти борошно, додати цукор, сіль, розпушувач. Усе перемішати, додати холодне масло, перетерти все до крихти.

Далі додати в неї яйце, сметану та замісити тісто. Загорнути в харчову плівку та покласти на годину в холодильник.

Після закінчення цього часу тісто дістати, розділити на дві частини, кожну розкачати, розрізати на трикутники. На них викласти будь-яку начинку та загорнути в рогалик від широкого краю до вузького.

Викласти на деко та відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.

Готові рогалики посипати цукровою пудрою.

Раніше Фокус писав, як приготувати сирні чипси з лаваша, які особливо припадуть до смаку дітям.