Розділи
Матеріали

Зробить м'ясо смачнішим: рецепт закуски до шашликів і стейків з овочів

Оксана Ханас
Фото: Домашня консервація

Таку закуску краще готувати за кілька днів до застілля, тоді в овочів буде яскравий і насичений смак.

Овочева закуска до м'яса з помідорів і цибулі в маринаді дасть змогу поліпшити смак шашлику, стейка і будь-якого іншого м'яса. Готувати її дуже просто, але краще зробити це за кілька днів до передбачуваного пікніка, щоб вона добре настоялася. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Домашня консервація".

Закуска до м'яса

Інгредієнти:

  • томати — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.

Для маринаду:

  • часник — 3 зубчика;
  • базилік сушений — 1 ч. л;
  • олія рослинна — 4 ст. л;
  • сік лимона — 2 ст. л;
  • перець гіркий мелений (бажано червоний) — 1 невеликий стручок;
  • мед — 1 ч. л;
  • сіль — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Помідори порізати кружечками. Цибулю почистити і спочатку порізати кільцями, а потім перерізати їх навпіл.

Далі готуємо маринад. Для цього в глибокій ємності потрібно змішати всі зазначені в інгредієнтах продукти для нього. Потім, за допомогою ножа подрібнити очищені дольки часнику і додати до решти продуктів, усе добре перемішати.

У каструлю або глибоку миску викласти шарами цибулю і томат, налити маринад. Якщо здасться, що маринаду мало, — не хвилюйтеся, під час маринування помідори пустять сік.

Помідори в маринаді поставити в холодильник на два дні. Через цей час ви отримаєте чудову закуску до м'яса.

Раніше Фокус писав, як приготувати універсальний соус на зиму.