Зробить м'ясо смачнішим: рецепт закуски до шашликів і стейків з овочів
Таку закуску краще готувати за кілька днів до застілля, тоді в овочів буде яскравий і насичений смак.
Овочева закуска до м'яса з помідорів і цибулі в маринаді дасть змогу поліпшити смак шашлику, стейка і будь-якого іншого м'яса. Готувати її дуже просто, але краще зробити це за кілька днів до передбачуваного пікніка, щоб вона добре настоялася. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Домашня консервація".
Закуска до м'яса
Інгредієнти:
- томати — 500 г;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.
Для маринаду:
- часник — 3 зубчика;
- базилік сушений — 1 ч. л;
- олія рослинна — 4 ст. л;
- сік лимона — 2 ст. л;
- перець гіркий мелений (бажано червоний) — 1 невеликий стручок;
- мед — 1 ч. л;
- сіль — 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Помідори порізати кружечками. Цибулю почистити і спочатку порізати кільцями, а потім перерізати їх навпіл.
Далі готуємо маринад. Для цього в глибокій ємності потрібно змішати всі зазначені в інгредієнтах продукти для нього. Потім, за допомогою ножа подрібнити очищені дольки часнику і додати до решти продуктів, усе добре перемішати.
У каструлю або глибоку миску викласти шарами цибулю і томат, налити маринад. Якщо здасться, що маринаду мало, — не хвилюйтеся, під час маринування помідори пустять сік.
Помідори в маринаді поставити в холодильник на два дні. Через цей час ви отримаєте чудову закуску до м'яса.
Раніше Фокус писав, як приготувати універсальний соус на зиму.