Розділи
Матеріали

Літо на тарілці: рецепт ситного та смачного рагу

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Сезонні овочі зроблять смак рагу багатшим і яскравішим.

Рецептів овочевого рагу з м'ясом існує величезна кількість, і в кожної господині — свій фірмовий метод, перевірений часом. Сьогодні ми пропонуємо спробувати приготувати цю ситну й апетитну страву за рецептом із кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день". Якщо ви ще роздумуєте, що приготувати на вечерю, цей рецепт для вас.

Рагу з м'ясом та овочами

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • морква — 2 шт;
  • картопля — 8 шт;
  • перець — 1 шт;
  • кабачок — 2 шт;
  • помідори — 5 шт,
  • спеції: сіль, перець та інші — за смаком;
  • вода — 1 склянка;
  • часник — 4 зубчики;
  • рослинна або вершкова олія для смаження;
  • зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

Усі овочі помити, почистити, порізати кубиками середнього розміру.

Філе помити, порізати, викласти в розігріту з олією глибоку сковороду. Смажити, помішуючи, 4-5 хвилин, на вогні вище середнього. Потім туди ж висипати порізані цибулю, моркву і смажити, помішуючи, 5-7 хвилин.

Далі необхідно додати картоплю і смажити, помішуючи, ще 5 хвилин. Додати перець, смажити, помішуючи, 5 хвилин, потім туди ж — кабачки. Усе смажити, не забуваючи помішувати, ще 8-10 хвилин.

Потім висипати в сковорідку помідори, спеції, перемішати і залити гарячою водою. Накрити кришкою, зменшити вогонь на мінімум і тушкувати 15 хвилин. За цей час перемішати рагу ще один раз.

Додати пропущений через прес часник, перемішати, тушкувати ще 3 хвилини, потім посипати дрібно рубаною зеленню і вимкнути.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачну грузинську страву чашушулі з яловичини з овочами.