Розділи
Матеріали

Пряний морквяний салат на зиму: рецепт заготовки з яскравим смаком

Оксана Ханас
Фото: Домашня консервація

Особливість цієї закатки — в її приправах, які й надають страві такого цікавого смаку.

Пряний морквяний салат на зиму — гарний спосіб урізноманітнити заготівлі та потішити рідних і гостей яскравою і смачною стравою. Такий салат може стати самостійною закускою, а також бути гарною добавкою до гарніру. Як його приготувати, розповіли в блозі "Домашня консервація". Готувати його просто, а родзинка — у наборі спецій.

Пряний морквяний салат

Інгредієнти:

  • морква – 1,5 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • мелений червоний перець – 1 ч. л;
  • імбир (тертий) – 1 ч. л;
  • коріандр – 1 ч. л;
  • куркума – 1 ч. л;
  • мускатний горіх – 1 ч. л;
  • сіль – 1 ст. л;
  • цукор – 1 ст. л;
  • оцет – 50 мл;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Моркву помити, почистити, натерти на тертці для корейської моркви або порізати тонкими брусочками.

Оливкову олію злегка прогріти, змішати її з усіма спеціями, сіллю і цукром. Туди ж додати пропущений через прес часник, тертий імбир і все перемішати.

Влити оцет і знову перемішати. Розкласти морквяний салат по банках і залити окропом до самого верху.

Банки простерилізувати в каструлі з окропом протягом 10 хвилин, після чого закатати кришками, укутати і залишити до повного охолодження.

Раніше Фокус писав про те, як приготувати на зиму баклажани в мультиварці.