Розділи
Матеріали

Смачна заготівля на зиму: рецепт маринованих баклажанів

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Мариновані цілком баклажани

Ті, хто люблять баклажани, точно оцінять цю просту страву.

Якщо любите баклажани, спробуйте продовжити задоволення та заготовити їх на зиму. Дуже смачні баклажани можна приготувати різними способами та насолоджуватися ними всю зиму, але за цим простим рецептом вони готуються цілими та заготовлюються у великих банках. Також зручно, що цей спосіб, запропонований Фокусом, не передбачає стерилізації.

Приготовлені за цим рецептом соковиті й смачні баклажани тішитимуть вас у будь-яку пору року.

Мариновані цілком баклажани

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • часник — дві головки;
  • перець духмяний — 16 горошинок;
  • перець чорний — 12 горошинок;
  • лавровий лист — 8 шт.;
  • вода — 1 літр;
  • оцет столовий 9% — 150 г;
  • сіль — 5 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.

Баклажани помийте під холодною водою, просушіть і відріжте плодоніжки. У великій каструлі закип'ятіть воду, додайте трохи солі до смаку. Покладіть в окріп баклажани та варіть 10 хвилин.

Потім дістаньте і покладіть під прес (наприклад, банку з водою), щоб стекла вся рідина. Банки стерилізуйте, кришки обдайте окропом.

На дно покладіть очищені зубчики часнику, запашний і чорний перець, а також лавровий лист. Щільно укладіть баклажани та приготуйте маринад.

Закип'ятіть воду, додайте сіль і цукор, влийте оцет, проваріть деякий час, перемішайте й залийте маринадом баклажани в банках.

Закрийте кришками, переверніть догори дном і дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Якщо любите баклажани, спробуйте приготувати смачне соте з баклажанів на зиму.