М'який і ароматний пиріг із йогурту та яєчного білка — ідеальний рецепт м'якого сніданку або смачної перерви.
Це пиріг без вершкового масла, тому він легший, ніжніший завдяки наявності яєчних білків і залишається вологим всередині завдяки йогурту. Шоколадна крихта або інша начинка на смак, надає йому особливого відтінку, перед яким неможливо встояти! Цей рецепт ми підгледіли у кулінарів з Misya.
Йогуртовий пиріг
Інгредієнти для форми діаметром 24 см:
- 180 г яєчних білків (близько 5 шт.);
- 180 г цукру;
- 100 мл олії насіння;
- 340 г борошна;
- 250 г йогурту;
- 1 пакетик дріжджів;
- 100 г шматочків шоколаду або іншої начинки за бажанням.
Збийте яєчні білки до стійких піків, додаючи потроху половину порції цукру. У миску потрібно просіяти борошно, розпушувач, цукор, що залишився, і перемішати. Тепер додайте рослинну олію та йогурт.
Перемішуйте суміш доти, доки вона не стане досить щільною. Додайте збиті перед цим білки й акуратно перемішайте від низу до верху.
Тепер додайте шоколадну стружку і продовжуйте акуратно перемішувати. Вилийте тісто в змащену олією і посипану борошном форму і випікайте при температурі 180°C близько 40 хвилин. Щоб бути впевненим у готовності, проведіть тест зубочисткою.
А перед тим, як приготувати цей десерт, варто спробувати цей рецепт: салат із куркою та овочами гриль.