Розділи
Матеріали

Йогуртовый пирог без сливочного масла: вкусно и несложно

Пилип Бойко
Фото: Скриншот | У пиріг з йогуртом можна додати будь-які інгредієнти на свій смак

М'який і ароматний пиріг із йогурту та яєчного білка — ідеальний рецепт м'якого сніданку або смачної перерви.

Це пиріг без вершкового масла, тому він легший, ніжніший завдяки наявності яєчних білків і залишається вологим всередині завдяки йогурту. Шоколадна крихта або інша начинка на смак, надає йому особливого відтінку, перед яким неможливо встояти! Цей рецепт ми підгледіли у кулінарів з Misya.

Йогуртовий пиріг

Інгредієнти для форми діаметром 24 см:

  • 180 г яєчних білків (близько 5 шт.);
  • 180 г цукру;
  • 100 мл олії насіння;
  • 340 г борошна;
  • 250 г йогурту;
  • 1 пакетик дріжджів;
  • 100 г шматочків шоколаду або іншої начинки за бажанням.

Збийте яєчні білки до стійких піків, додаючи потроху половину порції цукру. У миску потрібно просіяти борошно, розпушувач, цукор, що залишився, і перемішати. Тепер додайте рослинну олію та йогурт.

Перемішуйте суміш доти, доки вона не стане досить щільною. Додайте збиті перед цим білки й акуратно перемішайте від низу до верху.

Тепер додайте шоколадну стружку і продовжуйте акуратно перемішувати. Вилийте тісто в змащену олією і посипану борошном форму і випікайте при температурі 180°C близько 40 хвилин. Щоб бути впевненим у готовності, проведіть тест зубочисткою.

А перед тим, як приготувати цей десерт, варто спробувати цей рецепт: салат із куркою та овочами гриль.