Зберігати такі помідори можна як у холодильнику, так і в льосі або підвалі. Вони не втрачають свого кольору і виходять дуже смачними.
На городах і дачах ще червоніють останні в цьому сезоні домашні помідори, які особливо смачні на початку осені. Якщо ви вже не знаєте, що б ще такого апетитного приготувати з них на зиму, пропонуємо вам спробувати закрити помідори холодним способом за рецептом із блогу "Домашня кулінарія". Для цього краще брати пружні стиглі плоди, які добре тримають форму і не втратять її в процесі консервації
Томати, мариновані холодним способом
Інгредієнти:
- помідори;
- петрушка;
- цибуля;
- солодкий перець.
Для розсолу (на 4,5 л. води):
- оцет (9%) – 250 г;
- цукор – 250 г;
- сіль – 100 г;
- саліцилова кислота (можна купити в аптеці) – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Усі овочі добре помити й розкласти, щоб пішла зайва волога. Банки простерилізувати, а воду для маринаду прокип'ятити й остудити. Щоб не гаяти часу вдень, можна зробити це з вечора, і на ранок у вас буде необхідна кількість підготовленої води.
Перець очистити від насіння і разом із томатами та зеленню розкласти по банках. Якщо любите більше спецій, можна додати свіжий базилік. Інгредієнти для розсолу змішати і залити ним помідори. Врахуйте, що розсіл буде холодним. Закрити кришками і зберігати в прохолодному місці. Це може бути як льох, так і холодильник.
Такі томати виходять дуже смачними і можуть стати не тільки додатом до гарнірів, а й окремою закускою на святковому столі.
Раніше Фокус писав ще один перевірений рецепт закачування помідорів на зиму, а також ділився рецептом маринованих кабачків.