Закривати такий салат краще в невеликі банки, щоб з'їсти порцію за раз. Він чудово підходить до будь-якого гарніру.
Овочі, вирощені на городах і дачах, потроху відходять до наступного літа, тож якщо у вас залишилося небагато перцю, кабачків і томатів, рекомендуємо приготувати з них смачнючий салат на зиму. Так ви і зайві продукти прилаштуєте, і смачними заготовками потішите себе та рідних. Рецептом овочевого салату під кришечку, який смакує з будь-яким гарніром, поділилися в блозі "Домашня консервація".
Овочевий салат на зиму
Інгредієнти:
- томатна паста — 400 г;
- кабачки — 2 кг;
- перець болгарський — 4-5 шт;
- цибуля середнього розміру — 10 шт;
- помідори середнього розміру — 10 шт;
- цукор — 1 склянка;
- сіль — 1,5 ст. л;
- рослинна олія — 1 склянка;
- оцет — 100 г;
- зелень за бажанням.
Спосіб приготування:
Помідори, кабачки та перець помити, перець очистити від насіння. Порізати овочі кубиками. Цибулю почистити, порізати кубиками.
У глибоку каструлю скласти порізані овочі, додати цукор, сіль, олію і тушкувати після закипання 25 хвилин. Потім додати пасту і, помішуючи, тушкувати ще 15 хвилин. За п'ять хвилин до готовності додати оцет, ще раз перемішати.
Гарячий салат розкласти в підготовлені стерилізовані банки і закатати кришками. Банки краще брати невеликі, 0,5 літра, щоб салат не застоювався в холодильнику. Укутати банки до повного охолодження, після чого винести їх у прохолодне темне місце.
Раніше Фокус писав, як приготувати сала "Овочевий король".