Така закатка не тільки апетитна, але ще й має дуже ефектний вигляд.
Смачні консервовані помідори — це страва, яка завжди популярна на столі і як закуска, і як добавка до гарнірів. Поки на дачах і городах дозрівають останні плоди, пропонуємо приготувати на зиму дуже смачну заготовку під назвою "Помідори в снігу" за рецептом із блогу "Домашня консервація".
Помідори в снігу
Інгредієнти:
- помідори (дрібні);
- часник подрібнений — 1 ст. л. на літрову банку;
- лимонна кислота — 0,5 ч. л. (або оцет — 0,5 ст. л.) на літрову банку;
- парасолька кропу.
Для маринаду:
- вода — 1,5 літра;
- сіль — 1 ст. л;
- цукор — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Помідори невеликого розміру проколоти зубочисткою з боку плодоніжки й укласти в банки, попередньо поклавши на дно суцвіття кропу. Залити помідори крутим окропом і дати постояти 10 хвилин, після чого воду злити. Знову закип'ятити і залити на 10 хвилин, після чого злити знову. На цій воді приготувати маринад: на півтора літра води всипати столову ложку солі і три столові ложки цукру, знову закип'ятити.
У банки з помідорами покласти по 1 ст. л. подрібненого часнику, по 0,5 ч. л. лимонної кислоти (або по 0,5 ст. л. оцту), залити окропом, що кипить, закатати і перевернути банки, укутавши їх до повного охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачні помідори холодним способом.