Розділи
Матеріали

Оселедцеве масло: як швидко приготувати дуже смачну намазку

Оксана Ханас
Фото: Скриншот

Таке масло може зберігатися в холодильнику, як і звичайне.

Масло зі смаком оселедця — цікавий варіант, щоб урізноманітнити звичний тост на сніданок або як перекус. Його дуже легко приготувати і можна зберігати в холодильнику як звичайну намазку. Як приготувати таке масло, розповіли в блозі "Кулінарія".

Оселедцеве масло

Інгредієнти:

  • оселедець слабосолоний – 1 шт;
  • гірчиця – 1 ч. л;
  • масло вершкове – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • яйце – 1 шт;
  • кріп свіжий – 1 пучок.

Спосіб приготування:

Рибу почистити, видалити голову, нутрощі, дуже ретельно прибрати всі кістки. Порізати її на шматочки. Яйце зварити круто, остудити, почистити від шкаралупи.

У чашу блендера покласти оселедець, варене яйце, вершкове масло, гірчицю, вичавити лимонний сік. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної пастоподібної маси.

Додати в неї дрібно порубаний кріп і добре перемішати. Готове масло розкласти по чистих баночках і відправити в холодильник для застигання.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачний оселедець у гірчичному соусі.