Розділи
Матеріали

Грибна ікра: рецепт універсальної намазки

Оксана Ханас
Фото: Домашня консервація

Така ікра чудово підійде для тостів і батербродів як намазка.

Осінь — грибна пора. Благо, тепла погода і дощі, які прийшли останнім часом, сприяють тому, що до лісів попрямували натовпи грибників. Із грибів готують безліч найрізноманітніших страв: варять, смажать, сушать, додають у соуси, піцу, салати. А ще гриби консервують. Пропонуємо вам рецепт грибної ікри за рецептом із кулінарного блогу "Кулінарія", яка чудово підійде для намазування на бутерброди і тости. Готувати її дуже просто, і вона може довго зберігатися в холодильнику або погребі.

Грибна ікра

Інгредієнти:

  • відварені гриби — 2 кг;
  • велика морква — 1 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • великі помідори — 2 шт;
  • сіль — 2 ч. л;
  • цукор — дрібка;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • рослинна олія — 0,5 склянки;
  • оцет — 2 ст. л;
  • часник — 5 ст. л.

Спосіб приготування:

Гриби, відварені в підсоленій воді до готовності, пропустити через м'ясорубку.

Овочі пропустити через м'ясорубку, додати олію, сіль, цукор і чорний мелений перець. Скласти все перераховане в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Тушкувати 10 хвилин після закипання маси, помішуючи. Потім додати туди ж гриби й тушкувати ще 20 хвилин. Додати оцет і подрібнений часник. Гарячою ікру розлити в стерилізовані теплі банки й закатати кришками.

Раніше Фокус писав, як приготувати ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами.