Така ікра чудово підійде для тостів і батербродів як намазка.
Осінь — грибна пора. Благо, тепла погода і дощі, які прийшли останнім часом, сприяють тому, що до лісів попрямували натовпи грибників. Із грибів готують безліч найрізноманітніших страв: варять, смажать, сушать, додають у соуси, піцу, салати. А ще гриби консервують. Пропонуємо вам рецепт грибної ікри за рецептом із кулінарного блогу "Кулінарія", яка чудово підійде для намазування на бутерброди і тости. Готувати її дуже просто, і вона може довго зберігатися в холодильнику або погребі.
Грибна ікра
Інгредієнти:
- відварені гриби — 2 кг;
- велика морква — 1 шт;
- цибуля — 2 шт;
- великі помідори — 2 шт;
- сіль — 2 ч. л;
- цукор — дрібка;
- чорний мелений перець — за смаком;
- рослинна олія — 0,5 склянки;
- оцет — 2 ст. л;
- часник — 5 ст. л.
Спосіб приготування:
Гриби, відварені в підсоленій воді до готовності, пропустити через м'ясорубку.
Овочі пропустити через м'ясорубку, додати олію, сіль, цукор і чорний мелений перець. Скласти все перераховане в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Тушкувати 10 хвилин після закипання маси, помішуючи. Потім додати туди ж гриби й тушкувати ще 20 хвилин. Додати оцет і подрібнений часник. Гарячою ікру розлити в стерилізовані теплі банки й закатати кришками.
Раніше Фокус писав, як приготувати ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами.