Смачно і просто: рецепт ікри з баклажанів з гарбузом і помідорами
Ікра з баклажанів — це завжди смачно, а якщо додати до них інші овочі, то вийде ще смачніше.
Якщо любите заготовки на зиму, спробуйте приготувати смачну ікру з баклажанів, але з приємним доповненням у вигляді гарбуза і помідорів.
Це смачна і проста закуска для всіх. Підійде навіть веганам і вегетаріанцям. Її можна їсти з грінками, рисовими хлібцями, фалафелем, або просто ложкою. Фокус розповість, як приготувати цю дуже смачну заготовку.
Ікра з баклажанів із гарбузом
Інгредієнти:
- баклажан — 1 кг;
- помідори — 1 кг;
- гарбуз — 1 кг;
- головка часнику;
- олія рослинна — 100 мл;
- сіль — 30 г.
Закип'ятіть воду в каструлі, посоліть, опустіть туди баклажани і проваріть їх буквально хвилин 10, до м'якості. Дістаньте, дайте охолонути, зніміть шкірку, якщо хочете, і подрібніть.
Гарбуз помийте, очистіть від шкірки та насіння, м'якоть натріть на крупній тертці. Нагрійте половину олії та пасеруйте м'якоть гарбуза 5 хвилин.
Помідори помийте, наріжте кубиками і пасеруйте на олії, що залишилася, близько трьох хвилин. Часник очистіть і пропустіть через прес, або в блендері.
З'єднайте підготовлені інгредієнти, посоліть, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин.
Гарячу овочеву масу перевірте на сіль, досоліть, якщо потрібно, і розкладіть по стерилізованих банках. Ікра готова.
Також на зиму ви можете приготувати смачний томатний соус.