Розділи
Матеріали

Батон, запечений із сиром і часником: рецепт ароматного й апетитного перекусу

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Що більше часнику та зелені, то пряніший смак вийде в такого батона.

Швидкий перекус із сиром і часником, приготування якого не потребує особливих кулінарних навичок, — найкраще вирішення питання "що поїсти" протягом дня. Як його зробити, розповіли в кулінарному блозі "Рецепти щодня". Попереджаємо одразу, що низькокалорійною таку страву не назвеш.

Запечений батон із сиром і часником

Інгредієнти:

  • батон — 1 шт.;
  • сир твердий — 100 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • петрушка — 1 пучок. Можна взяти іншу зелень до смаку.

Спосіб приготування:

Твердий сир натерти на дрібній тертці. Часник почистити й теж натерти або пропустити через прес. Петрушку дрібно нарізати. Усе перемішати і з'єднати з вершковим маслом, нагрітим до кімнатної температури. Знову все добре перемішати. Це й буде начинка для батона. Батон порізати по діагоналі, не прорізаючи наскрізь, і заповнити надрізи начинкою.

Загорнути батон у фольгу та відправити його в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин. За п'ять хвилин до кінця готування розкрити фольгу, щоб на батоні утворилася хрустка рум'яна скоринка.

Раніше Фокус писав, як приготувати закуску з овочів, не витративши багато часу й отримавши чудовий результат.