Батон, запечений із сиром і часником: рецепт ароматного й апетитного перекусу
Що більше часнику та зелені, то пряніший смак вийде в такого батона.
Швидкий перекус із сиром і часником, приготування якого не потребує особливих кулінарних навичок, — найкраще вирішення питання "що поїсти" протягом дня. Як його зробити, розповіли в кулінарному блозі "Рецепти щодня". Попереджаємо одразу, що низькокалорійною таку страву не назвеш.
Запечений батон із сиром і часником
Інгредієнти:
- батон — 1 шт.;
- сир твердий — 100 г;
- масло вершкове — 100 г;
- часник — 3 зубчики;
- петрушка — 1 пучок. Можна взяти іншу зелень до смаку.
Спосіб приготування:
Твердий сир натерти на дрібній тертці. Часник почистити й теж натерти або пропустити через прес. Петрушку дрібно нарізати. Усе перемішати і з'єднати з вершковим маслом, нагрітим до кімнатної температури. Знову все добре перемішати. Це й буде начинка для батона. Батон порізати по діагоналі, не прорізаючи наскрізь, і заповнити надрізи начинкою.
Загорнути батон у фольгу та відправити його в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин. За п'ять хвилин до кінця готування розкрити фольгу, щоб на батоні утворилася хрустка рум'яна скоринка.
Раніше Фокус писав, як приготувати закуску з овочів, не витративши багато часу й отримавши чудовий результат.