Поєднання грибів, огірків і перловки дає незвичайний приємний смак.
Тепла й дощова погода сприяють активному зростанню грибів, а отже, можна приготувати з ними що-небудь новеньке, чого не пробували раніше. Пропонуємо спробувати розсольник із грибами за методом, описаним у кулінарному блозі "Рецепты каждый день".
Грибний розсольник
Інгредієнти (на 2 літри супу):
- гриби сухі білі — 50 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- перловка або рис — 2 ст. л.;
- огірок солоний — 2 шт.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- сіль, перець — до смаку;
- зелень — за бажанням.
Спосіб приготування:
Підготовлені гриби нарізати й тушкувати разом із цибулею та морквою 10-15 хвилин.
Промиту перлову крупу варити до напівм'якості в злегка підсоленій воді й додати порізану картоплю, лавровий лист, засмажку та варити ще 15 хвилин.
Потім солоні огірки, натерті на тертці, сіль, перець відправити до решти продуктів у каструлю та варити п'ять хвилин. Додати зелень.
Під час подачі до розсольнику можна запропонувати сметану або вершки.
Раніше Фокус розповідав, як приготувати фаршировані печериці.