Розділи
Матеріали

Тане в роті: рецепт найніжнішого торта з йогуртовим кремом

Оксана Ханас
Фото: oks.cook/instagram

Щоб торт був ще ніжнішим, залиште його на ніч у холодильнику, щоб він добре просочився.

Вихідні — саме час для смачної випічки. Це можуть бути пироги, пиріжки, печиво. Ми ж пропонуємо спробувати торт за рецептом блогерки Оксани. Це поєднання ніжного бісквіта та пишного крему, який на виході дає неймовірне поєднання смаків.

Торт із йогуртовим кремом

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • цукрова пудра – 160 г;
  • щіпка солі;
  • борошно – близько 170 г;
  • розпушувач – 1/2 ч. л;
  • рослинна олія – 30 г;
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Для крему:

  • йогурт – 350 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 2 ст. л. (або за смаком);
  • крохмаль – 30 гр;
  • вершки (33%) – 200 мл.

Спосіб приготування:

У глибокому посуді збити до пишної білої маси яйця з цукром і дрібкою солі. В окремій чаші змішати рослинну олію і лимонний сік, додати столову ложку яєчної маси і перемішати, а потім акуратно ввести всю суміш до яєць.

Борошно просіяти з розпушувачем і перемішати акуратно лопаткою знизу вгору.

Готове тісто перекласти у форму і відправити в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо при протиканні бісквіта паличка суха, значить, він готовий.

Готовий бісквіт замотати харчовою плівкою, щоб він стабілізувався і не кришився при розрізанні.

Тим часом готуємо крем. Яйця збити з цукром і крохмалем до повного розчинення цукру, додати будь-який фруктовий йогурт і поставити на плиту, уварити до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи.

Накрити крем плівкою і дати йому охолонути, після чого додати в холодний крем охолоджені вершки і знову все збити.

Бісквіт розрізати на коржі, змастити просоченням і перемазати кремом. Кремом, що залишився, змастити верх і боки торта, прикрасити на свій смак. Відправити готовий торт на просочення в холодильник щонайменше на кілька годин, а ще краще — на всю ніч.

Раніше Фокус писав, як приготувати ідеальний бісквіт.