Розділи
Матеріали

Печінкові рулетики: рецепт закуски для буднів і свята

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

За бажання такі рулетики можна прикрасити перед подачею на стіл на свій смак.

Печінка — продукт, який, скажімо прямо, люблять не всі. Проте є чимало рецептів, дотримуючись яких можна приготувати неймовірно смачні страви. Одна з них — печінкові рулетики. Таке частування прикрасить будь-який святковий стіл і стане приємним доповненням до повсякденного меню. Пропонуємо зробити цю страву за рецептом із блогу "Рецепти щодня".

Печінкові рулетики

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 400 г;
  • яйце – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • борошно – 150 г;
  • сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • варена морква – 2 шт;
  • яйця – 4 шт;
  • сир – 150 г;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • майонез – 70 мл;
  • часник – 2 зубчики

Спосіб приготування:

Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Додати яйця, молоко, борошно, сіль і все це добре перемішати.

Посмажити тонкі печінкові млинці на сковороді з невеликою кількістю олії.

Для начинки всі інгредієнти дрібно натерти на тертці, додати майонез і пропущений через прес часник, усе добре перемішати.

На кожен печінковий млинець викласти начинку і загорнути в рулет. Рулет нарізати на порційні шматочки.

За бажання рулетики можна прикрасити на власний смак.

Раніше Фокус писав, як приготувати курячу печінку по-грузинськи.