Цвітна капуста, запечена із соусом бешамель: найкращий спосіб приготувати корисний овоч
Капуста, приготована таким способом, буквально тане в роті та зберігає в собі максимум корисних речовин.
Користь цвітної капусти складно переоцінити, особливо в осінньо-зимовий період, коли організм потребує вітамінів і мікроелементів. До складу цього овоча входять цінний білок (2,5 г на 100 г) і харчові волокна (2 г на 100 г), які стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, сприяють виведенню з організму токсинів, важких металів і холестерину, а також захищають кишечник від розвитку онкологічних захворювань. Тому в раціоні обов'язково має бути цвітна капуста, і ми пропонуємо приготувати її за рецептом із блогу "Кулінарна книга". Запечена із соусом бешамель і сиром, така капуста не залишить байдужими нікого.
Цвітна капуста, запечена із соусом бешамель і сиром
Інгредієнти:
- капуста цвітна;
- молоко — 250 мл;
- масло вершкове — 20 г;
- борошно — 20 г;
- сир твердий — 50 г;
- майонез — 1 ст. л.;
- часник — 1 зубчик;
- сіль;
- мускатний горіх.
Спосіб приготування:
Цвітну капусту опустити в каструлю з окропом і проварити п'ять хвилин, щоб можна було легко розділити її на гілочки.
Для соусу розігріти в посуді з товстим дном на маленькому вогні вершкове масло, додати борошно, перемішати. Додати 200 мл молока, добре перемішати вінчиком. Вилити решту молока, додати дрібку солі та трохи мускатного горіха.
Викласти у форму, застелену пергаментом, капусту, посолити, полити соусом і викласти сирну масу. Для її приготування необхідно змішати сир, натертий на крупну тертку, майонез і пропущений через прес часник.
Відправити все в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, на 10 хвилин.
Раніше Фокус писав, як приготувати піцу на коржі з цвітної капусти.