Розділи
Матеріали

Цвітна капуста, запечена із соусом бешамель: найкращий спосіб приготувати корисний овоч

Оксана Ханас
Фото: Getty

Капуста, приготована таким способом, буквально тане в роті та зберігає в собі максимум корисних речовин.

Користь цвітної капусти складно переоцінити, особливо в осінньо-зимовий період, коли організм потребує вітамінів і мікроелементів. До складу цього овоча входять цінний білок (2,5 г на 100 г) і харчові волокна (2 г на 100 г), які стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, сприяють виведенню з організму токсинів, важких металів і холестерину, а також захищають кишечник від розвитку онкологічних захворювань. Тому в раціоні обов'язково має бути цвітна капуста, і ми пропонуємо приготувати її за рецептом із блогу "Кулінарна книга". Запечена із соусом бешамель і сиром, така капуста не залишить байдужими нікого.

Цвітна капуста, запечена із соусом бешамель і сиром

Інгредієнти:

  • капуста цвітна;
  • молоко — 250 мл;
  • масло вершкове — 20 г;
  • борошно — 20 г;
  • сир твердий — 50 г;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль;
  • мускатний горіх.

Спосіб приготування:

Цвітну капусту опустити в каструлю з окропом і проварити п'ять хвилин, щоб можна було легко розділити її на гілочки.

Для соусу розігріти в посуді з товстим дном на маленькому вогні вершкове масло, додати борошно, перемішати. Додати 200 мл молока, добре перемішати вінчиком. Вилити решту молока, додати дрібку солі та трохи мускатного горіха.

Викласти у форму, застелену пергаментом, капусту, посолити, полити соусом і викласти сирну масу. Для її приготування необхідно змішати сир, натертий на крупну тертку, майонез і пропущений через прес часник.

Відправити все в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, на 10 хвилин.

Раніше Фокус писав, як приготувати піцу на коржі з цвітної капусти.