Кількість інгредієнтів для рулету можна збільшувати або зменшувати залежно від того, на скільки осіб ви готуєте страву.
Картопля та м'ясо — найкраще поєднання для страви на обід, а якщо це приготовлено у формі рулету, то таке частування можна поставити і на святковий стіл. Як приготувати запіканку-рулет із картоплею та фаршем, розповіла та показала кулінарна блогерка Крістіна.
Запіканка-рулет із картоплею та фаршем
Інгредієнти:
- фарш — 450 г;
- картопля велика — 3 шт;
- цибуля — 1/2 шт;
- соус болоньєзе (будь-який томатний) — 3-4 ст. л;
- сир — 150 г;
- рослинна олія — для смаження;
- сіль, перець, паприка, сушений часник;
- майонез або сметана — за бажанням;
- зелень.
Спосіб приготування:
Картоплю помити, почистити, нарізати тонкими слайсами, приправити спеціями та олією.
Посипати деко сиром, зверху викласти картоплю з напуском, потім знову сир, який слугує для склеювання картоплі, і відправити в попередньо розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
На рослинній олії обсмажити цибулю, додати фарш, спеції, томатний соус. Випарити зайву вологу на сильному вогні. Сир, що залишився, можна додати у фарш.
Дістати картоплю з духовки, перевернути, викласти фарш. За бажання можна додати трохи сметани і скрутити в рулет.
Раніше Фокус писав, як приготувати картопляні котлети з сиром.