Розділи
Матеріали

Не гірше, ніж у ресторані: рецепт домашнього глінтвейну з апельсином

Тетяна Ковальчук
Фото: simplewine | Глінтвейн з апельсином і прянощами

Простий рецепт глінтвейну з апельсином, корицею, кардамоном і чебрецем на основі червоного вина.

Глінтвейн — зимовий алкогольний гарячий напій, який складається з вина, нагрітого до 70-80°С, цукру і спецій. Багато хто не знає, як зробити глінтвейн удома, і купує в магазинах напівфабрикати в пакетах. Рецепт глінтвейну в домашніх умовах нічим не відрізняється від ресторанного, за винятком того, що ви самі обираєте собі вино та інші інгредієнти. Як приготувати цей ароматний напій розповів кулінар Олексій Медведєв, повідомляє Art-Lunch.

Зазвичай для глінтвейну використовують недороге червоне сухе або напівсухе вино, але й дуже дешеві вина брати не варто. Також при приготуванні глінтвейну потрібно використовувати цілі прянощі, а не мелені, оскільки мелені роблять напій каламутним.

Отже, ось рецепт домашнього глінтвейну з апельсином.

Інгредієнти

  • вино червоне сухе 750 мл;
  • вода 100 мл;
  • апельсин 1 шт;
  • цукор 2 ст. ложки;
  • кориця 1 паличка;
  • імбир мелений 1 чайна ложка;
  • гвоздика 5 бутончиків;
  • мускатний горіх 1/4 чайної ложки;
  • кардамон 3 зернятка;
  • бадьян 2 зірочки.

Приготування

  1. Апельсин миємо.
  2. У сотейник складаємо всі спеції, наливаємо 100 мл води і перемішуємо.
  3. Кип'ятимо одну хвилину кип'ятимо, прибираємо з плити і даємо постояти 10 хвилин.
  4. Відвар проціджуємо. Обполіскуємо каструлю водою і переливаємо в неї відвар.
  5. Нарізаємо на тонкі кільця один апельсин.
  6. У каструлю додаємо вино (750 мл), цукор (2 ст. ложки) і нарізаний апельсин, перемішуємо.
  7. Нагріваємо глінтвейн, помішуючи, до температури 70-80°С. Кип'ятити не рекомендується. Прибираємо з плити і залишаємо настоюватися під закритою кришкою 2-3 хвилини.
  8. Подаємо у високих прозорих склянках або керамічних чашках, що утримують тепло.

Глінтвейн з апельсином у домашніх умовах готовий!

Нагадаємо, дієтологи назвали 10 найкращих альтернатив кави, які стануть гідною заміною навіть для найвідчайдушніших кавоманів.