Розділи
Матеріали

Риба, запечена з картоплею: рецепт легкої та дуже смачної вечері

Оксана Ханас
Фото: Скриншот

Страва виходить ситною, але не залишає важкості в шлунку після прийому.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб було легко, смачно та корисно, рекомендуємо спробувати запекти рибу з картоплею. Ця страва наповнить ваш дім неймовірним ароматом, потішить смаком і не залишить відчуття важкості в шлунку. Як приготувати таку неймовірну вечерю, розповіли в кулінарному блозі "Збірник рецептів".

Запечена риба з картоплею

Інгредієнти:

  • скумбрія (або інша риба з мінімумом кісток);
  • картопля — 4–5 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1–2 шт;
  • сухий розмарин;
  • кріп — гілочка;
  • рослинна олія;
  • вершкове масло — 20 г;
  • вода — приблизно 50 мл;
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити, нарізати тонкими скибочками, поперчити, додати сухий розмарин, скропити олією і перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Рибу добре помити, натерти її сіллю, перцем, розмарином і олією, покласти на картоплю. Всередину черевця риби необхідно покласти порізану півкільцями цибулю і гілочку кропу.

Далі потрібно почистити моркву, нарізати її кільцями або брусочками і відправити у форму до решти інгредієнтів.

На картоплю покласти шматочки вершкового масла і додати приблизно 50 мл води.

Духовку розігріти до 180 градусів і запікати картоплю з рибою 40–50 хвилин.

Раніше Фокус писав, як приготувати тілапію в духовці.