Такий спосіб приготування риби дає змогу зберегти в ній максимум корисних речовин.
Хек — смачна, корисна і відносно бюджетна риба. У свіжому вигляді він містить лише 86 ккал, але й смажений варіант не обтяжений калоріями — всього 127 на 100 грамів. У його складі — жирні омега-3 кислоти та вітаміни групи В, А, Е, С і ніацин. Якщо вам хочеться чогось смачного і корисного на сніданок, з мінімуму інгредієнтів, що не потребує багато часу для приготування, радимо запекти хек у сухарях у духовці. Своїм перевіреним рецептом поділилася блогерка Ірина Кравчик.
Хек у сухарях, запечений у духовці
Інгредієнти:
- хек – 500 г;
- панірувальні сухарі – 150 г;
- сіль, сухий часник.
Спосіб приготування:
Рибу розморозити, помити, очистити від хребта і плавників. Філе, що вийшло, розрізати на 2-3 частини.
Кожен шматочок риби необхідно добре обваляти в панірувальних сухарях і викласти на деко, попередньо змащене олією або застелене пергаментом. Так вчинити з кожним шматочком риби.
Хек зверху посолити за смаком і, за бажанням, посипати сухим часником.
Відправити деко в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 5-40 хвилин.
Готову рибу можна подавати до столу як самостійну страву, або ж додати до неї гарнір (рис, гречку тощо).
Раніше Фокус писав, як приготувати в духовці скумбрію з рисом.