Розділи
Матеріали

Правильне харчування: салат із гарбуза та буряка з сиром і шпинатом

Тетяна Ковальчук
Фото: Taste | Вітамінний салат

Простий у приготуванні і дуже смачний салат, до складу якого, крім основних інгредієнтів, входить сир і гарбузове насіння.

Правильне харчування може бути дуже смачним. Салат із буряка та гарбуза виходить легким, втамовує голод і не шкодить фігурі. До складу цієї страви входять продукти, які містять мало вуглеводів, але багато корисних речовин: калій, натрій, кальцій, фосфор, залізо, вітамін А, фолієву кислоту, пише Тaste.

Інгредієнти

  • 700 г гарбуза, нарізаного кубиками по 2 см;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка кмину;
  • 2 столові ложки гарбузового насіння;
  • 250 г вареного буряка, розрізаного на часточки;
  • 280 г свіжого шпинату;
  • 30 мл бальзамічного оцту;
  • 150 г блакитного сиру.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 200С. Застеліть деко папером для випічки. Розкладіть гарбуз по деку. Полийте олією і посипте кмином. Запікайте, час від часу помішуючи, протягом 20 хвилин або поки гарбуз не стане світло-золотистим і м'яким. На деко навколо гарбуза викладіть гарбузове насіння. Випікайте ще 2 хвилини. Дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути.

Крок 2. Помістіть гарбуз, буряк і шпинат у велику миску. Полити бальзамічним оцтом і перемішати. Помістіть у сервірувальну миску. Посипте блакитним сиром і насінням.

Раніше Фокус публікував рецепт салату з моркви, буряка з родзинками і горіхами пекан. До складу цього салату входять буряк і морква, які багаті вітамінами і мікроелементами.