Салат із консервованого тунця з цибулею та селерою: проста страва за кілька хвилин

салат, тунець, тарілка, хліб
Фото: downshiftology | Салат із тунцем

Для його приготування не потрібно варити, смажити або запікати інгредієнти. Цей рецепт гарний сам по собі, існує безліч креативних способів його подачі.

Цей рецепт може перевершити класичний салат із тунця. Його неймовірно легко приготувати. Рецептом поділилася авторка багатьох кулінарних книг, фуд-блогерка Ліза Брайан, пише Downshiftology.

Інгредієнти

Усе, що вам потрібно для цього рецепта, це кілька продуктів:

  • консервований тунець: підійде будь-який його сорт.
  • майонез: це вершкова сполучна речовина. Майонез можна використовувати магазинний або приготувати вдома.
  • селера: для свіжого хрускоту кожного шматочка.
  • червона цибуля: дрібно нарізана кубиками червона цибуля завжди забезпечує ідеальний пікантний баланс.
  • петрушка: кілька столових ложок додадуть салату свіжості.
  • діжонська гірчиця: 1/2 столової ложки.
  • сіль і перець за смаком.

Приготування

Для початку вам потрібно злити рідину з тунця. Розрізавши кришку консервним ножем, притисніть її і нахиліть банку, щоб злити всю рідину в раковину. Зніміть кришку і помістіть м'ясо тунця в миску середнього розміру.

Потім додайте в миску майонез, селеру, червону цибулю, петрушку і діжонську гірчицю. Перемішайте все виделкою, розбиваючи при цьому великі шматки тунця. Посоліть і поперчіть за смаком — і все!

Варіанти салату з тунцем

Ви не любитель майонезу або хочете яскравішого смаку? Ось кілька порад, які допоможуть додати глибини цьому рецепту:

  • замініть майонез звичайним або грецьким йогуртом, щоб отримати більш легкий і вершковий варіант;
  • якщо ви хочете виключити майонез, використовуйте пюре з авокадо;
  • додайте сухофрукти, наприклад, родзинки або свіжі, нарізані кубиками яблука;
  • зробіть його ще більш хрустким, додавши нарізані кубиками огірки або нашатковану капусту;
  • приправте його каррі, іншими сумішами спецій або рубаною зеленню;
  • під час змішування додайте лимонний сік, щоб смак був яскравішим.

Із чим можна подавати

Хоча цей рецепт гарний сам по собі, існує безліч креативних способів його подачі.

  1. Сендвіч: зробіть із нього бутерброд із шаром салату та помідорами.
  2. Фаршироване авокадо або помідор: нафаршируйте половинки авокадо або помідора.
  3. Подавайте з крекерами або чіпсами.

Як довго зберігається салат із тунця

Салат із тунця можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Оскільки в ньому є риба і майонез, не залишайте його на столі занадто довго за кімнатної температури. Якщо ви хочете заморозити, відповідь — так! Просто помістіть салат у контейнер, придатний для заморожування, і зберігайте його до 2 тижнів. Зверніть увагу: після того, як ви розморозили його в холодильнику, ще раз злийте зайву рідину. Потім добре перемішайте перед вживанням.

Раніше Фокус публікував рецепт салату "Рекордсмен". Така страва з'їдається дуже швидко, і її ніколи не буває багато. Рекомендуємо і вам приготувати такий салат.