До такого м'яса як гарнір підійдуть картопляне пюре, булгур, рис або гречка.
Куряча грудка смачна в будь-якому вигляді: запечена в духовці, смажена, відварена для салату. Сьогодні ми пропонуємо приготувати курячу грудку по-французьки. Її легко готувати, і для обіду — це ідеальне рішення. Рецептом приготування цієї страви поділилися в кулінарному блозі "Рецепти щодня".
Куряча грудка по-французьки
Інгредієнти:
- куряча грудка – 300 г;
- помідор – 1 шт;
- грецький йогурт (сметана) – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- сир – 50 г;
- гірчиця – 1 ч. л;
- спеції, сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Курячу грудку промити, видалити всі зайві шматочки жиру або плівку, якщо є, просушити на паперовому рушнику. Після цього нарізати м'ясо на середньої товщини пластини. Кожну обваляти в спеціях, додати гірчицю, рівномірно розподілити по м'ясу.
Обсмажити м'ясо на добре розігрітій сковорідці по дві хвилини з кожного боку. Поки м'ясо обсмажується, нарізати помідор на пластини.
Для соусу необхідно змішати натертий сир, йогурт і часник, пропущений через прес.
Щойно м'ясо підсмажилося, слід зменшити вогонь, викласти на м'ясо помідор і зверху розподілити соус. Накрити його кришкою і готувати ще приблизно п'ять хвилин.
Як гарнір підійдуть картопляне пюре, булгур, рис, гречка.
Раніше Фокус писав, як приготувати курячу грудку по-аджарськи.