Торт-морозиво — це прекрасний варіант солодкого холодного десерту на будь-яке свято. Його чудовий смак зможе підняти настрій усім гостям.
Торт-морозиво — ефектний різдвяний десерт. Такий торт викличе захват ваших гостей і принесе масу приємних вражень. Він дуже легкий, повітряний і елегантний. Приготувати його зовсім нескладно, повідомляє Taste.
Інгредієнти
- 445 г (2 1/2 чашки) фруктової суміші (можна купити в магазині готову або приготувати самостійно);
- 65 г (1/2 склянки) підсмаженого мигдалю;
- 60 г (1/3 склянки) просіяної цукрової пудри;
- 2 столові ложки бренді, шеррі або лікеру на вибір;
- цедра 1 апельсина;
- цедра 1 лимона;
- 2 кг ванільного морозива (злегка розм'якшеного);
- 200 г темного кулінарного шоколаду (нарізаного);
- 100 г глазурованої вишні;
- 100 г темного шоколаду (розколотого на шматочки).
Приготування
Крок 1. Змастіть олією форму для пудингу ємністю 1,5 л (6 чашок) і застеліть її поліетиленовою плівкою так, щоб вона звисала зі стінок. Змішайте фруктову суміш, мигдаль, цукрову пудру, бренді, цедру апельсина, цедру лимона у великій мисці. Залишити на 1 годину для мацерації.
Крок 2. Додайте морозиво до фруктової суміші та перемішайте до однорідної маси. Викладіть ложкою в підготовлену форму для пудингу і розрівняйте поверхню. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в морозильну камеру на ніч для застигання.
Крок 3. Помістіть шоколад у жароміцну миску над каструлею з киплячою водою, стежачи за тим, щоб миска не торкалася води. Перемішуйте доти, доки він не розплавиться і не стане однорідним. Залиште на 10 хвилин або поки не охолоне і не загусне.
Крок 4. Занурте дно чаші для пудингу в гарячу воду і перекладіть торт-морозиво на сервірувальну тарілку. Полийте розтопленим шоколадом. Зверху прикрасьте глазурованою вишнею і шматочками шоколаду. Подавайте негайно.
Раніше Фокус публікував рецепт ароматних гарбузових мафінів з лимонним кремом.