Форшмак готувати дуже просто, потрібно всього 4 інгредієнти. Уже цих переваг достатньо, щоб швидко зробити цю рибну намазку.
Форшмак — це популярна страва у швецькій, німецькій і єврейській кухнях, яка подається як закуска. Традиційно його роблять із оселедця й додають хліб, цибулю, яйця, вершкове масло. Класичним рецептом приготування форшмаку поділився український шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко.
Фахівець радить для приготування цієї страви використовувати готове слабосолоне філе оселедця в олії. Солити форшмак не потрібно, бо солоності риби вистачає. Щоб структура закуски була ніжною, потрібно подрібнити всі компоненти в блендері. Якщо вам подобається більш структурна маса, можете пропустити всі компоненти через м’ясорубку.
Інгредієнти
- 50 г вершкового масла;
- 3 яйця (зварених круто);
- 500 г філе оселедця;
- ½ середньої цибулини (приблизно 40 г);
- 5-6 шматків темного хліба для подачі.
Приготування
Крок 1. Дістаньте 50 г вершкового масла, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Зваріть 3 яйця круто.
Крок 2. Перекладіть у блендер 500 г філе оселедця, додайте очищені від шкаралупи яйця, ½ середньої та очищеної від лушпиння цибулини й 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перебийте всі компоненти до однорідності.
Крок 3. Перекладіть форшмак із блендера в тарілку й подавайте зі шматочками чорного хліба. Залишки закуски зберігайте в холодильнику (в закритому контейнері) до одного тижня.
Раніше Фокус писав, як приготувати гарячі бутерброди з французьким хлібом. Гарячі бутерброди з різними начинками — це найпростіший спосіб швидко приготувати велику кількість смачного перекусу.