Розділи
Матеріали

Запіканка з куркою, сиром і цибулею по-французьки: ситна страва для всієї родини

Тетяна Ковальчук
Фото: Ральф Сміт/The Pioneer Woman | Запіканка по-французьки

Усім любителям запіканок із м'ясом точно сподобається цей варіант із куркою, грибами та сиром.

Запіканку з курячим м'ясом під сирною скоринкою можна приготувати на обід або вечерю. Вона готується нашвидкуруч і має дуже апетитний вигляд. Рецептом поділилася кулінарка, блогерка й телеведуча Рі Драммонд, повідомляє The Pioneer Woman.

Інгредієнти

  • 5 столових ложок солоного вершкового масла та ще трохи для змащування форми для запікання;
  • 280 г грибів печериць, крупно нарізаних;
  • 5 середніх цибулин, тонко нарізаних;
  • 1 склянка свіжого чебрецю;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2 склянки борошна;
  • 1/2 склянки білого сухого вина;
  • 3 склянки яловичого бульйону;
  • 400 г нарізаного м'яса курки-гриль;
  • 1 довгий багет, нарізаний завтовшки 2,5 см;
  • 280 г тертого сиру грюєр;
  • 150 г тертого сиру пармезан;
  • чорний перець до смаку.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть вершковим маслом форму для випічки розміром 22 на 33 см або іншу форму для випічки об'ємом 3 літри. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла у великій каструлі на середньому вогні. Додайте гриби й готуйте, не помішуючи, поки вони не підрум'яняться знизу, близько 2 хвилин. Перемішайте і продовжуйте готувати, поки все не підрум'яниться, ще 2-3 хвилини. Викладіть гриби на тарілку.

Крок 2. Додайте в каструлю решту 4 столові ложки вершкового масла та розтопіть на середньому вогні. Додайте цибулю й готуйте, часто помішуючи, до темно-золотистого кольору, 20-25 хвилин.

Крок 3. Поверніть гриби в каструлю. Додайте порізаний чебрець, сіль і кілька дрібок перцю. Всипте борошно та перемішайте. Підсмажте хвилину, потім збільште вогонь і влийте вино. Доведіть до кипіння, потім додайте бульйон і курку. Знову доведіть до кипіння та варіть, помішуючи, поки не загусне, близько 3 хвилин.

Крок 4. Викладіть у форму для запікання трохи більш ніж половину цибулево-курячої суміші, щоб покрилося дно. Зверху розкладіть половину скибочок багета в один шар. Викладіть зверху другу половину цибулево-курячої суміші, що залишилася, і натисніть на скибочки багета нижньою частиною ополоника, щоб вони занурилися в соус. Посипте половиною тертого грюєра та половиною пармезану. Зверху викладіть скибочки багета, що залишилися, в один шар. Зверху викладіть решту цибулево-курячої суміші. Посипте сирами, що залишилися.

Крок 5. Накрийте запіканку фольгою так, щоб вона не торкалася сиру. Запікайте до утворення бульбашок, близько 20 хвилин. Потім зніміть фольгу та запікайте, поки верх не підрум'яниться та не стане хрустким, ще близько 15 хвилин. Дайте настоятися 10 хвилин перед подачею.

Раніше Фокус публікував рецепт курячого шніцеля із сиром пармезан і цедрою лимона. Найважливішим інгредієнтом, щоб курячий шніцель вийшов смачним, є панірування.