Така закуска чудово підійде для столу з пісним меню.
Огірки в будь-якому вигляді — свіжі, солоні, мариновані — популярна закуска на будь-якому столі. Вони добре йдуть під смажену картоплю та з таким же успіхом розлітаються на святковому столі. Рекомендуємо вам приготувати дуже оригінальну закуску під назвою "Биті огірки". Готується вона дуже просто і з'їдається дуже швидко. Рецептом цієї закуски поділилися в кулінарному блозі "Рецепти кожен день".
Биті огірки
Інгредієнти:
- огірки свіжі — 500 г;
- часник — 4 зубчики;
- чилі — до смаку;
- рисовий оцет — 2 ст. л.;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- цукор — 2 ч. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- сіль — до смаку;
- кунжут — 2 ч. л.;
- кінза — пучок.
Спосіб приготування:
Огірки помити, розрізати вздовж навпіл. Дерев'яною качалкою як слід відбити огірки так, щоб вони потріскалися: завдяки утвореним тріщинам маринад миттєво проникне всередину овочів.
Далі огірки необхідно нарізати навскоси шматочками та перекласти в салатну миску. До огірків додати сіль, цукор, оцет, соєвий соус, перемішати. Дати огіркам постояти хвилин 10.
Дрібно нарубати часник, кінзу та гострий перець. Відправити їх у салатник до огірків, додати кунжут, перемішати, заправити олією.
Неймовірно смачна закуска готова!
Раніше Фокус писав, як приготувати на закуску фаршировані печериці з пармезаном.