Розділи
Матеріали

Здорове харчування: салат із запеченого буряка та козячого сиру

Тетяна Ковальчук
Фото: delish.com | Салат із запеченого буряка

Якщо буряк запекти, у ньому збережеться значно більше вітамінів і корисних речовин, ніж у відвареному.

Легкий салат із буряка з додаванням сиру, авокадо, руколи ідеально підійде на обід або вечерю. Яскравий і смачний, він може прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Замість руколи можна використовувати будь-яку зелень, яка вам подобається, пише видання Delish.

Інгредієнти

  • 600 г буряка (5-6 шт.);
  • 300 г листя руколи;
  • 1 авокадо;
  • 150 г козячого сиру;
  • 100 г подрібнених смажених волоських горіхів.
  • Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить чотири порції.

Соус:

  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму;
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту;
  • 1 столова ложка кленового сиропу;
  • 2 чайна ложка діжонської гірчиці;
  • дрібка солі;
  • дрібка меленого чорного перцю.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 200°С. Загорніть кожен буряк у фольгу та викладіть на деко. Запікайте до готовності (щоб перевірити, можна проткнути фольгу виделкою або ножем), близько 1 години. Дайте настоятися, поки він не охолоне, потім очистіть і наріжте часточками.

Крок 2. Водночас приготуйте соус: у банці змішайте оливкову олію, оцет, кленовий сироп і діжонську гірчицю. Приправити сіллю та перцем.

Крок 3. Покладіть руколу у велику сервірувальну тарілку та злегка заправте соусом. Зверху викладіть буряк, авокадо, козячий сир і волоські горіхи. Акуратно перемішайте й за необхідності додайте ще трохи соусу.

Раніше Фокус публікував рецепт салату з гарбуза та буряка із сиром і шпинатом. Простий у приготуванні і дуже смачний салат, до складу якого, крім основних інгредієнтів, входить сир і гарбузове насіння.