Після приготування тісто не втрачає своєї форми, а вареники буквально тануть у роті.
Варіантів тіста для вареників існує величезна кількість, і кожна господиня користується своїм перевіреним способом його приготування. Пропонуємо вам спробувати ще один рецепт, завдяки якому тісто на вареники виходить пористим і легким, і вони буквально тануть у роті. Як його приготувати, розповіли в блозі "Кулінарія".
Пористе тісто для вареників
Інгредієнти:
- кефір – 250 г;
- борошно – 350 г (+100 г для вимішування і розкочування);
- яйце – 1 шт;
- сода – 0,3 ч. л;
- сіль – 0,3 ч. л;
- цукор – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
У глибоку миску влити кефір і всипати в нього сіль, цукор і соду. Залишити на 5-10 хвилин, щоб відбулася реакція. Потім до кефіру додати яйце і поступово ввести борошно.
Тісто спочатку вимісити в мисці, а потім перекласти його на робочу поверхню і знову добре вимісити, підсипаючи за потреби борошно. Готове вимішане тісто не повинно прилипати ні до рук, ні до столу. Воно має бути тугим, але водночас пластичним.
Тісто покласти в пакет або замотати в плівку і залишити відпочивати на 30 хвилин. Після цього тісто розкачати, вирізати формою кружечки, і зробити вареники з начинкою за смаком. Це може бути картопля, капуста та інше.
Раніше Фокус писав, як приготувати тісто на вареники на молоці.