Розділи
Матеріали

Швидкі рецепти: конвертики з листкового тіста з яблуками та сиром

Тетяна Ковальчук
Фото: Рейчел Ванні/Delish | Конвертики з листкового тіста

Якщо гості на порозі або терміново потрібно зробити не складне в приготуванні частування, тоді вас може виручити цей рецепт.

Конвертики з листкового тіста з яблуками та сиром виходять дуже смачні, ніжні й ароматні. Замість яблук можете взяти іншу начинку. Рецептом поділилася Франческа Зані, пише Delish.

Інгредієнти

  • 2 середніх яблука без серцевини, нарізані скибочками;
  • цедра з 1 лимона;
  • 6 столових ложок рідкого меду;
  • 1 упаковка (500 г) листкового тіста, розмороженого;
  • 1 велике яйце;
  • 230 г гострого чеддеру, натертого на дрібній тертці;
  • 1,5 чайної ложки морської солі;
  • 1/4 склянки нарізаних смажених горіхів пекан;
  • 1 чайна ложка свіжого листя чебрецю.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 200°С і застеліть 2 дека пергаментом. У середній мисці змішайте яблука, цедру лимона і 4 столові ложки меду.

Крок 2. Розріжте кожен аркуш тіста на 4 квадрати (11 x 11 см), всього їх має вийти вісім. У невеликій мисці збийте яйце з невеликою кількістю води. Змастіть зовнішні краї тіста яєчною сумішшю. Поверніть квадрати тіста так, щоб кут був звернений до вас. На середину квадрата покладіть 1 столову ложку тертого сиру. Зверху викладіть 10-11 скибочок яблук. Потім, покладіть по 1 столовій ложці тертого сиру (без гірки) на кожну сторону скибочок яблук. Загніть ліву сторону зверху і злегка притисніть, щоб запечатати, потім також загніть праву сторону. Змастіть верх і боки тіста яєчною сумішшю, посипте морською сіллю. Розкладіть по 4 конвертики на кожне підготовлене деко.

Крок 3. Випікайте слойки поки тісто не підніметься і не стане золотисто-коричневим по краях, 20-25 хвилин. Дайте охолонути 5 хвилин.

Крок 4. Розкладіть готові конвертики на блюді. Полийте 2 столовими ложками меду, що залишилися. Зверху посипте горіхами пекан і чебрецем.

Раніше Фокус писав, як приготувати класичний різдвяний пиріг із сухофруктами, цедрою і бренді.