Ця страва всім добре відома з меню кавказьких ресторанів як грузинська закуска пхалі, але з іншою подачею. Вона виходить ошатною, смачною і дуже святковою.
Закуска з квасолі та горіхів — страва, яка знайома далеко не всім. Однак поєднання смаків і зовнішнє оформлення цієї закуски зроблять її фаворитом будь-якого столу. Вона виходить ситною, а на приготування піде не більше 10 хвилин. Своїм перевіреним рецептом цієї страви поділилася кулінарний блогер Христина Азізян.
Закуска з консервованої квасолі та горіхів
Інгредієнти:
- консервована квасоля — 1 банка;
- волоські горіхи — 50 г;
- часник — 1-2 зубчики;
- вершкове масло — 20 г;
- рослинна олія — 1 ст. л;
- сіль, чорний перець;
- пучок кінзи чи кропу (можна взяти і петрушку);
- зерна граната.
Спосіб приготування:
З квасолі злити рідину. У чашу блендера відправити всі інгредієнти, крім зелені та граната. Збити до однорідної маси. З отриманого паштету сформувати кульки, обваляти їх у подрібненій зелені та надати кожному форму конуса-ялинки. Прикрасити зернами граната і подати зі шпажками на блюді.
Читайте також:
Закуска з в'яленими помідорами, руколою та гострим сиром: швидкий рецепт
Смачно і незвично: рецепт яскравої закуски на святковий стіл за 2 хвилини (відео)
Курячий паштет із сюрпризом у духовці: смачна закуска до свята