Розділи
Матеріали

Тилапія в овочевому соусі: рецепт ніжної риби

Оксана Ханас
Фото: tomka_recepti

Рибу можна подавати як окрему страву, а також як добавку до гарніру. У будь-якому варіанті її смак буде бездоганним.

Якщо в рибному магазині ви не змогли пройти повз тілапію і купили кілька штук для проби, рекомендуємо приготувати її за рецептом кулінарної блогерки Тамари Лозинської та потішити себе смачною та соковитою стравою, яка буквально тане в роті й не осідає на талії зайвими грамами.

Тилапія в овочевій заливці

Інгредієнти:

  • тилапія — 4 шт;
  • сіль, перець;
  • борошно для панірування.

Для засмажки:

  • цибуля;
  • морква.

Для заливки:

  • солодкий перець — 1 шт;
  • помідор — 1-2 шт;
  • кріп;
  • часник — 2-4 зубчики;
  • спеції за смаком;
  • вершки — близько 100 мл.

Спосіб приготування;

Рибу помити, порізати на шматочки, додати сіль, перець, усе перемішати.

Обваляти рибу в борошні, обсмажити на пательні з рослинною олією з обох боків, після чого викласти на деко.

Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці, все обсмажити до готовності, викласти засмажку на рибу на деку.

Усі інгредієнти для заливки перебити в блендері до однорідної маси. Перець перед подрібненням необхідно очистити від насіння і плодоніжки.

Залити отриманою масою рибу і відправити її в розігріту до 175 градусів духовку на 30-50 хвилин.

Читайте також:

Тріска під вершково-шпинатним соусом: рецепт приготування ніжної риби

Сьомга з соусом песто в тісті філо: простий рецепт приготування риби в духовці

Маринована салака: рецепт чудової риби від Валерія Пономаря (відео)