Розділи
Матеріали

Найсмачніші котлети із секретним інгредієнтом: як приготувати

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Домашні котлети

Якщо любите котлети, то спробуйте приготувати їх за цим смачним рецептом. Вони виходять апетитні та дуже соковиті.

Котлети можна приготувати за багатьма рецептами. І у кожної господині точно є свій власний. До книжки рецептів можна додати ще один. Всього лише один інгредієнт: домашні сухарі, роблять ці котлети дуже смачними. Рецептом поділились на сайті Gospodynka.

Домашні котлети

Інгредієнти:

  • фарш – 1,5 кг;
  • цибуля – 3-4 шт;
  • часник – 4-5 зубчика;
  • панірувальні сухарі – 150 г;
  • вода – 300 мл;
  • сіль – 2 ч. л;
  • чорний перець – до свого смаку;
  • вершкове масло – 50 г.

Краще для котлет брати суміш яловичини та свинини. Додайте подрібнену у блендері цибулю та пропущений через прес часник.

Панірувальні сухарі можна взяти вже готові, а можна приготувати їх самостійно. Наріжте батон, покладіть на деко та висушіть у духовці, а потім подрібніть блендером.

150 грамів панірувальних сухарів залийте водою (приблизно 300 мл). Перемішайте та додайте сухарі до фаршу. Посоліть та поперчіть і перемішайте. Більше до фаршу нічого додавати не треба. Якщо він здається занадто щільним, можна додати трохи води.

Формуйте котлети. Частину можна заморозити. Інші обсмажте на сковороді на олії з двох боків на середньому вогні.

Потім візьміть форму для випічки, покладіть в неї котлети, зверху — вершкове масло, закрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 160 градусів. І готуйте хвилин 40.

Такі смачні котлети найкраще смакують із картопляним пюре. Його приготувати просто: очистіть картоплю, залийте водою і варіть до готовності. Воду злийте, картоплю розімніть у пюре, додайте трошки вершкового масла та молока та перемішайте.

Читайте також:

Картопляне суфле: як приготувати просту та вишукану страву

Корисно і дуже смачно: рецепт сала в цибулевому маринаді

Ситно і смачно: рецепт лінивих котлет без смаження