Паштет виходить дуже смачним. І його можна нарізати скибочками.
Приготований таким чином паштет виходить щільнішим, і намазати його на хліб уже не вийде. Зате він схожий на ту страву, що спочатку називалася паштетом і готувалася з подрібненого м'яса. Саме про нього йдеться в романі "Двадцять років потому", коли віконт де Бражелон зі своїм слугою ласують паштетом. Фокус розповість, як приготувати смачний запечений паштет.
Паштет, запечений у духовці
Інгредієнти:
- печінка куряча — 300 г;
- два яблука;
- гілочка розмарину;
- три яйця;
- молоко — 200 мл;
- олія рослинна;
- портвейн або мадера — 300 мл;
- лавровий лист;
- білий перець горошком — 1 ст. л.;
- одна цибулина;
- масло вершкове — 75 г
- сіль, свіжомелений чорний перець;
- два жовтки.
Курячу печінку вимийте, замочіть у холодному молоці та залиште в холодильнику на вісім годин. Після цього шматочки печінки дістаньте і обсушіть паперовим рушником.
Яблука вимийте й акуратно виріжте серцевину. Запечіть у духовці. На це піде близько 10 хвилин.
Цибулю очистіть і подрібніть. Розмарин розберіть на листочки. Горошини перцю розчавіть. Розігрійте в сотейнику олію, обсмажте цибулю, розмарин, перець і розкришений лавровий лист.
Влийте портвейн і готуйте на сильному вогні, періодично помішуючи близько 10 хвилин. Зніміть з вогню і додайте вершкове масло, перемішайте до його повного розчинення. Дайте охолонути.
З яблучної шкірки вишкребіть м'якоть. Перекладіть приготовану раніше цибульну суміш у чашу блендера, додайте яблучну м'якоть і холодну курячу печінку.
Додайте яйця та жовтки. Збийте в однорідну масу і перетріть через сито. Приправте сіллю та перцем. Розкладіть паштет у порційні формочки, накрийте і запікайте в духовці 40 хвилин за 180°С. Дайте паштету охолонути і потім поставте його в холодильник на чотири години.
Читайте також:
Курячі відбивні в пряному сирному паніруванні: як приготувати смачну страву
Баварський салат із куркою: як приготувати смачний і ситний салат
Деруни по-гуцульськи: рецепт смачної української страви