Це дуже смачний торт із світлим кремом, який просто приготувати. І він виходить надзвичайно смачним.
Бельгійський торт — це шоколадні бісквітні коржі зі світлим кремом, вершковою глазур'ю і бісквітною посипкою. Цей бісквітний корж можна використовувати і для інших тортів. Його пекти дуже легко, найголовніше — гарно збивати яйця і вчасно поставити тісто в духовку. Рецептом поділились на сайті Shuba.Life.
Бельгійський торт
Інгредієнти:
Для крему:
- цукор — 180 г;
- цукор ванільний — 1 ч. л.;
- крохмаль кукурудзяний — 50 г;
- курячі жовтки — 6 шт;
- молоко 3,2% — 400 мл;
- масло вершкове 82% — 150 г.
Для тіста:
- борошно — 120 г;
- какао-порошок — 30 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сода харчова — 1/2 ч. л.;
- яєчний білок — 6 шт;
- яйця курячі — 1 шт;
- цукор — 150 г;
- сметана — 120 г;
- олія — 80 мл.
Для глазурі:
- шоколад чорний — 80 г;
- вершки 33% — 100 г.
Перемішайте цукор, кукурудзяний крохмаль і ванільний цукор. Влийте 100 мл молока і додайте яєчні жовтки. Змішайте до однорідності, додайте решту молока і знову добре перемішайте.
Влийте суміш у каструлю. Варіть на середньому вогні, активно помішуючи, доки суміш не загусне. Викладіть у миску з каструлі, додайте вершкове масло, перемішайте до однорідності. Накрийте крем харчовою плівкою і дайте охолонути.
І готуйте тісто: змішайте борошно з какао-порошком. Збийте яйце та яєчні білки в окремій мисці, поки маса не стане світлою. Влийте в неї сметану (можна замінити грецьким йогуртом), олію та збийте ще раз. Просійте суміш борошна і какао-порошку до миски зі збитими білками і яйцем. Перемішайте вінчиком.
Вилийте тісто у вистелену пергаментом форму. Випікайте 40 хвилин за температури 180°C.
Збивайте крем міксером 3-5 хвилин.
Корж вийміть із форми, зріжте верхній шар. Решту коржа розріжте на 2 рівні частини.
Відкладіть половину крему, рештою намастіть верх нижнього коржа, поставте один на одний. Зрізаний верхній корж накришіть або перемеліть у блендері.
Розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовій печі шоколад, змішайте з вершками та намастіть верх торта.
До крему, що лишився, додайте какао-порошок, перемішайте. Намастіть цією сумішшю бічну частину торта.
Кондитерський мішок кремом, що лишився та прикрасьте торт зверху та прикрасьте крихтами з перемеленого коржа боки торта. Поставте в холодильник на ніч.
Читайте також:
Ідеальний перекус: як приготувати англійські "пастуші" пиріжки з м'ясом
Неймовірно смачні млинці з сиром та апельсиновим соусом: покроковий рецепт
Тістечка "Мурашник": улюблений десерт у новій формі