Розділи
Матеріали

Виходить смачна та соковита: рецепт тушкованої печінки

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Тушкована печінка

Це простий і дуже смачний спосіб приготування печінки. Ви залюбки смакуватимете цю страву з будь-якими гарнірами та салатами.

Якщо ви полюбляєте найніжніші м’ясні страви і вам подобається печінка, спробуйте приготувати печінку за цим рецептом. Лише 20 хвилин і у вас готова смачна страва. Рецпетом поділились на сайті Shuba.Life.

Для цієї страви нам знадобляться дві пательні. Бажано, щоб обидві мали добре антипригарне покриття. Одну з пателень ви будете накривати кришкою, щоб печінка не втрачала вологу.

Тушкована печінка

Інгредієнти:

  • печінка — 1 кг;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • крохмаль — 4 ст. л.;
  • олія;
  • масло вершкове несолоне — 20 г;
  • дві цибулини;
  • паста томатна — 3 ст. л.;
  • негостра гірчиця — 1 ч. л.;
  • сметана — 200 г;
  • вода гаряча — 1/2 скл.

Наріжте печінку тоненькими шматочками. Помістіть їх у глибоку посудину, посоліть, поперчіть та перемішайте.

Висипте на тарілку крохмаль. Кожен шматочок печінки обсипте крохмалем. Розігрійте на пательні олію та розтопіть масло. Обсмажте кожен шматочок у киплячому жирі до золотавого кольору, помішуючи.

Почистьте й вимийте цибулю. Наріжте її напівкільцями. Обсмажте на окремій пательні в олії до золотавого кольору.

Викладіть цибулю на ту пательню, де ви обсмажували печінку. Перемішайте. Додайте томатну пасту, гірчицю та сметану. Влийте гарячу воду і все добре перемішайте. Накрийте пательню кришкою і тушкуйте 15 хвилин на середньому вогні.

Приготована таким чином печінка добре смакує з картопляним пюре та салатами зі свіжих овочів.

Читайте також:

Найкраща закуска: гриби, мариновані з часником

Минтай, тушкований у молочно-часниковому соусі: рецепт апетитної страви до вечері

Печеня зі свинини з картоплею: рецепт поживної страви