Розділи
Матеріали

Лимонный тирамису: рецепт нежнейшего десерта с новым вкусом

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

На відміну від обічеого тірамісу цей десерт має більш яскравий цитрусовий смак.

Любителі класичного тірамісу напевно оцінять цей десерт з лимонним смаком. Як його приготувати, детально розповіла і показала авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день". Спробуйте зробити його і ви та здивуйте своїх близьких неймовірною і смачною стравою до чаю та кави.

Лимонне тірамісу

Інгредієнти:

  • печиво савоярді — 400 г.

Для просочення:

  • лимонний сік — 100 мл;
  • вода — 200 мл;
  • цукор — 100 г;
  • цедра одного лимона.

Для лимонного курду:

  • жовтки — 6 шт;
  • цукор — 100 г;
  • лимонний сік — 150 мл;
  • крохмаль — 1 ч. л. (без гірки);
  • масло — 75 гр.

Для крему:

  • маскарпоне — 250 г;
  • вершки (від 30%) — 250 мл;
  • цукрова пудра — 50 г.

Загалом для тірамісу знадобиться 3-4 великих лимони. Для десерту краще взяти форму приблизно 20 на 25 см.

Спосіб приготування:

З одного лимона зняти цедру, не зачіпаючи білої частини. Лимони очистити, перебити їх у блендері та процідити через сито.

Для просочення воду, лимонний сік, цукор, цедру довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Процідити і дати охолонути.

Для курду в каструлю викласти жовтки, додати цукор, перемішати, влити сік, додати крохмаль, перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і загустіння. Якщо будуть грудочки, перетерти через сито. Додати вершкове масло, перемішати. Накрити плівкою в контакт, остудити.

Для крему злегка збити холодні вершки, додати пудру, ще раз збити. Викласти маскарпоне і збити крем до пишності.

Далі викласти шарами у форму: змочене в просоченні печиво савоярді, половина крему, половина курду, знову шар просоченого печива, крем, курд. Дати настоятися кілька годин і можна пригощатися.

Читайте далі:

Для святкового настрою: бісквітний рулет Тірамісу

Найніжніший десерт: рецепт тірамісу з лимоном

Божественно смачний десерт: рецепт персикового тірамісу