Розділи
Матеріали

Чорничний чізкейк із білою помадкою: рецепт дивовижного десерту без випічки

Оксана Ханас
Фото: chudnova.food

Замість чорниці для такого чізкейка можна взяти й інші ягоди.

Чорничний чізкейк — це дуже яскравий десерт з ягідним смаком, а якщо він зверху покритий ще й білим шоколадом, то це справжній кулінарний шедевр. Як його приготувати, розповіла у своєму блозі Таті Чуднова.

Чорничний чізкейк із білою помадкою

Інгредієнти:

Для основи:

  • печиво — 350 г;
  • вершкове масло — 120 г.

Для начинки:

  • вершковий сир — 600 г;
  • вершки 30-33% — 200 мл;
  • заморожена чорниця — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • сік лимона — 1 ч. л;
  • желатин — 20 гр + 100 мл холодної води.

Для покриття:

  • білий шоколад — 60 г;
  • гарячі вершки — 60 мл.

Спосіб приготування:

Для основи печиво подрібнити до стану крихти, додати розтоплене масло і перемішати. Взяти форму, застелену пергаментом, і викласти бортики та дно. Вирівняти все за допомогою склянки. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

Тим часом желатин залити водою і дати йому набрякнути. Потім розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані.

У каструльці на вогні розтопити чорниці з цукром.

Для начинки в мисці змішати вершковий сир, вершки, чорничну масу і лимонний сік, перемішати. Влити тонкою цівкою желатин і перемішати. Перелити начинку на основу і вирівняти, поставити в холодильник до застигання (на 2-3 години).

Білий шоколад залити гарячими вершками, перемішати до однорідності, щоб шоколад розтопився. Далі дати трохи охолонути і викласти на застиглий чізкейк. Поставити в холодильник ще на годину.

Читайте також:

Дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт ніжного чізкейка

Чізкейк, але не зовсім: як приготувати дуже смачний закусочний торт

Неймовірно смачно: як приготувати шоколадно-сирний пиріг