Розділи
Матеріали

Рис із кропивою: рецепт незвичайної пісної страви

Оксана Ханас
Фото: recepti_dariko/instagram

Таку страву можна вживати в піст або ж як гарнір подавати до будь-якого м'яса та риби.

Кропива — дуже недооцінений інгредієнт, який дуже любили наші бабусі, але мало використовують сучасні господині. А дарма, адже вона має масу корисних властивостей. Незважаючи на низьку калорійність, кропива багата поживними речовинами і вітамінами А, С і К. Вона також містить мінерали, такі як залізо, кальцій і калій, і є хорошим джерелом харчових волокон. Рекомендуємо приготувати розсипчастий рис із молодою кропивою за рецептом кулінарної блогерки Дарії Дарико.

Здивуйте себе і рідних смачною і незвичайною сезонною стравою.

Пісний рис із кропивою

Інгредієнти:

  • рис — 100 г;
  • молода кропива — 300 г;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • рослинна олія — 1 - 2 ст. л;
  • вода (окріп) – 400 мл;
  • сіль, перець, орегано (за бажанням).

Молоду кропиву, якщо такої немає, можна замінити шпинатом

Спосіб приготування:

Кропиву залити окропом на 1-3 хвилини, далі промити і розібрати її на листочки та молоденькі верхівки, все дрібно нарізати.

Соняшникову олію влити в каструлю з товстим дном або на сковорідку, розігріти, всипати туди посічену зелену цибулю, обсмажити 30 секунд. Потім туди ж відправити кропиву, перемішати з цибулею, а потім всипати промитий довгозернистий рис. Знову все перемішати, додати сіль, перець і спеції (за бажанням). Влити окріп, перемішати, накрити кришкою і варити на слабкому вогні доти, доки випарується вся рідина. Це займе приблизно 20 хвилин.

Потім рис перемішати, додати дрібно порубану зелень (кріп або петрушку).

Таку страву можна вживати в піст або ж як гарнір подавати до будь-якого м'яса та риби.

Читайте також:

Ідеально до вечері: рецепт запіканки з рисом і грибами

Смак дитинства: котлети з рисом зі шкільної їдальні

Пікантні яблука, фаршировані рисом і сухофруктами: простий і корисний десерт