Смак з дитинства: котлети з рисом зі шкільної їдальні

рецепт котлет з гарніром з рису, смачно, як у дитинстві
Фото: pexels.com | Смачно, як у дитинстві

Аби котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.

Ця страва цікава тим, що котлети і рис готуються одночасно на одній пательні. Як результат — смачно, соковито і швидко. Саме так готували колись у шкільній їдальні: три склянки — фаршу, рису і сухарів — і все готово.

Інгредієнти:

  • фарш — 500 г;
  • панірувальні сухарі — 1 склянка;
  • вода — 1 склянка;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • яйце — 1 шт.;
  • рис — 1 склянка;
  • окріп — 600 мл;
  • вершкове масло — 20 г;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець — за смаком.

Одну склянку панірувальних сухарів заливаємо склянкою води і ретельно перемішуємо. Залишаємо цю суміш на 5 хвилин. В цей час збиваємо до стану пюре подрібнену цибулю та часник або натираємо їх на тертушці.

Фарш перекладаємо у глибоку миску. Можна використовувати будь-який — курячий, свинячий або суміш. До фаршу додаємо пюре з цибулі та часнику, а також набухлі у воді сухарі. Туди ж додаємо 1 яйце, сіль, перець і ретельно вимішуємо фарш. Формуємо котлети круглої або продовгуватої форми. Для того, аби котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.

Обвалюємо котлети у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинній олії з двох сторін до золотистості. Кришкою сковороду накривати не треба, смажимо на середньому вогні.

Рис (краще пропарений) добре промиваємо. Викладаємо промитий рис на суху пательню і смажимо його на сухій сковороді 3 хвилини. Заливаємо рис крутим окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою. Далі на рис викладаємо шматочки вершкового масла і зверху викладаємо обсмажені котлети.

Накриваємо пательню кришкою і тушкуємо рис з котлетами на повільному вогні 10 хвилин.

Fullscreen
Фото: unsplash.com

Смачні пропарені котлети і гарнір з рису готові. Згадали цей смак дитинства?

Читайте також:

Котлети без м'ясного фаршу: рецепт смачної страви

Соковита і смачна яловича котлета на вугіллі: рецепт з Одеси (відео)

Забудьте все, що ви знали про котлети! Цей рецепт переверне вашу свідомість