Смак з дитинства: котлети з рисом зі шкільної їдальні
Аби котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.
Ця страва цікава тим, що котлети і рис готуються одночасно на одній пательні. Як результат — смачно, соковито і швидко. Саме так готували колись у шкільній їдальні: три склянки — фаршу, рису і сухарів — і все готово.
Інгредієнти:
- фарш — 500 г;
- панірувальні сухарі — 1 склянка;
- вода — 1 склянка;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- яйце — 1 шт.;
- рис — 1 склянка;
- окріп — 600 мл;
- вершкове масло — 20 г;
- олія для смаження;
- сіль, перець — за смаком.
Одну склянку панірувальних сухарів заливаємо склянкою води і ретельно перемішуємо. Залишаємо цю суміш на 5 хвилин. В цей час збиваємо до стану пюре подрібнену цибулю та часник або натираємо їх на тертушці.
Фарш перекладаємо у глибоку миску. Можна використовувати будь-який — курячий, свинячий або суміш. До фаршу додаємо пюре з цибулі та часнику, а також набухлі у воді сухарі. Туди ж додаємо 1 яйце, сіль, перець і ретельно вимішуємо фарш. Формуємо котлети круглої або продовгуватої форми. Для того, аби котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.
Обвалюємо котлети у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинній олії з двох сторін до золотистості. Кришкою сковороду накривати не треба, смажимо на середньому вогні.
Рис (краще пропарений) добре промиваємо. Викладаємо промитий рис на суху пательню і смажимо його на сухій сковороді 3 хвилини. Заливаємо рис крутим окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою. Далі на рис викладаємо шматочки вершкового масла і зверху викладаємо обсмажені котлети.
Накриваємо пательню кришкою і тушкуємо рис з котлетами на повільному вогні 10 хвилин.
Смачні пропарені котлети і гарнір з рису готові. Згадали цей смак дитинства?
Читайте також:
Котлети без м'ясного фаршу: рецепт смачної страви
Соковита і смачна яловича котлета на вугіллі: рецепт з Одеси (відео)
Забудьте все, що ви знали про котлети! Цей рецепт переверне вашу свідомість